Valpar och kennels

Hundrasen Golden retriever är en av de mest populära hundraser att ha som sällskapshund. Enligt Jordbruksverket finns det över 27 813 Golden retrievers registrerade i Sverige, vilket gör den till den tredje mest populära hundrasen i Sverige (efter Labrador och Schäfer).

Kennels i Sverige

Här nedan hittar du en lista över kennels som har föder upp Golden retrievers i Sverige.

UppfödareHemsidaOrt
GuldnozenHemsidaStockholm
Honey Queen’sHemsidaUppsala
Sunny DelightHemsidaHalland
Gold Cherry’sHemsidaVänersborg
BellabusHemsidaHökerum (Västra götaland)
LessieannesHemsidaÖrebro
Golden Kings StreamHemsidaSkåne

Innan du skaffar en valp

Att skaffa en hund är inte en rättighet utan du tar på dig ett stort ansvar, det är därför viktigt att du grundligt läser på vad det innebär att ha en hund och hur Golden retriever är som ras.

Är Golden retriever rätt ras för dig

Innan du skaffar en Golden retriever är det viktigt att komma ihåg att det är en hund med mycket energi och att den behöver dagliga promenader och aktiviteter för att må bra. Du bör därmed ha en livsstil och en bostad som passar hundens behov. I synnerhet bör du vara beredd på att din hund kommer att kräva mycket av din uppmärksamhet vilket betyder att du måste ha tid för hunden.

Golden retrievers är dock lätthanterliga, känslomässigt balanserade och lojala mot sin familj, vilket gör dem till utmärkta familjehundar. Golden retriever är också utmärkta jakthundar och tävlingshundar i olika grenar som agility, lydnad och freestyle.

Hur mycket motion behöver en Golden retriever?

Golden retrievers kräver mycket motion och stimulans, så det är viktigt att ge dem minst en timme daglig aktivitet. De älskar att träna och röra på sig, så hitta roliga aktiviteter som både du och din hund kan ha kul tillsammans. Var noga med att begränsa övermatning och för mycket stillasittande, eftersom det enkelt kan leda till övervikt hos Golden retrievers. Om du inte har möjlighet att ge din Golden retriever den dagliga motion som krävs, bör du överväga att skaffa en mer passiv ras.

Hur mycket kostar en golden retriever valp?

Att köpa en Golden retriever hos en seriös uppfödare kostar mellan 15 000 – 40 000 kr beroende på stamtavla och egenskaper.

Vad du bör veta om Golden retriever-valpar

Golden retriever-valpar är glada, energiske och känslomässiga hundar som älskar att vara med sina familjer. De är känsliga för övervikt och behöver därmed mycket motion och stimulans, samtidigt som det är viktigt att balansera deras kost. Som tur är gillar de aktivitet, vilket gör att det är lättare att kontrollera vikten. Du bör därför ha möjlighet att ge din valp mycket lek och aktivitet dagligen – minst en timme.